Ailyl Mystery GiveAway! XD

Salam semua,
                Ini adalah sebuah kontest anjuran Cik Ailyl Rozanna yang cukup comel XD.Saya masuk sebab saya sahaja mahu cuba mungkin boleh menang.Lagipun kawan-kawan saya yang kecil-kecil dan comel pun masuk.Mereka jua adalah inspirasi saya untuk membuat doodle Ailyl ini.

 
Ok,sekarang saya hendak bercerita tentang mengapa saya mewarnakan doodle saya begini.Inspirasi saya adalah Hayley Williams,The Memoirs Of Geisha dan semua kawan-kawan saya yang comel seperti Lala Chan Chin,Nieza Chipmunk Bella Panda dan Rima serta patung Barbie.Mereka begitu warna warni terutama dengan warna pink.

Rambut doodle Ailyl berwarna merah kerana saya teringat Hayley Williams dan saya obses dengan warna merah.

Bermata perang cerah kerana saya teringat pada mata Lala Chan yang berwarna perang terang,ataupun hazel.Saya juga teringat akan mata Nieza,Bella,Rima & Mr Zulhusni XD

Meletakkan doodle pin rambut untuk tampak lebih feminin dan saya teringat kawan comel saya cik Lala Chan XD.

Mekap mata ber"eyeshadow pink" dan pemerah pipi berwarna pink kerana inspirasi patung Barbie.Bibirnya merah kerana inspirasi daripada filem Geisha.

Warna kulit sawo matang kerana kita adalah orang Asia XD

Berbaju pink kerana mahu "matching" dengang mekap yang telah dibuat.Dan juga saya teringat rakan saya Nieza Micha memakai baju pink dan selipar Pink XD

Begitu juga kasutnya.

Tetapi hanya seluar berwarna merah gelap kerana ingin mewujudkan kontrast dan menampakkan lebih menonjol.

Lagipun semua warna yang digunakan adalah daripada kumpulan warna yang sama cuma berlainan ton,hue dan saturation(macam belajar lukisan  je :P)

Untuk kamu semua juga menyertai,sila ke blog Cik Ailyl Rozanna yeah? XD




Comments

Markonah said…
lala chan chin.chettt ! haha
Fana Flora said…
cantik awak warna :D
semoga tuah akan menyebelahi awak
all the best :DD
alinac lover said…
semoga berjaya..comel je ka
Nieza Mi-cha said…
haha!~ gud luck... nieza chipmunk...? dah lame tak dengar name tu...XD

Popular Posts