Monday, March 21, 2011

Anti Budak Pavilion!(Yang duk melepek kat depan pintu Pavillion KL)

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua,
           Ini adalah isu yang dibangkitkan oleh Cik Wana The Photographer.Perkara ni sangat serius kerana melibatkan martabat bangsa dan budaya.Kita boleh berdebat sepuas-puasnya tapi apa yang telah kita lakukan untuk menghentikan gejala Melepak Depan Pintu Pavillion??Daripada apa yang saya baca di blog Cik Wana The Photographer,semuanya betul.Kebanyakkannya Melayu,Islam berpakaian seperti orang kafir dan tersangatlah murah atitud dan cara perwatakkan mereka setiap satu.Apa yang mereka tunggu pun kita tidak tahu.Duduk di Pintu Pavillion seumpama menunggu pelanggan dengan pakaian mereka yang setiap satunya seperti pelacur dan gigolo.Hampir kesemua mereka adalah  budak-budak sekolah.Ada juga di KLCC,Bangsar dan sebagainya tetapi di Pavillion paling menyakitkan hati.

Angry1 Pictures, Images and Photos

             Kalau tak mampu nak shopping dekat Pavillion tu,tak payahlah nak duk depan pintu.Pertamanya,menyusahkan orang,orang lain nak lalu lalang.Dahla tempat itu tumpuan masyarakat.Sememangnya tempat membeli belah.Keduanya,"an eyesore",merosakkan pemandangan.Dan yang ketiganya,nampak macam perhimpunan haram kan kumpul ramai-ramai,duk depan Pavi tu?Ape kehenye?Kan dah keluar cakap Slang Perak.Hahaha!Kalau takat pegang kamera Canon Nikon duk depan Pavi,tak naik pun maruah dan standard serta duit untuk mereka shopping di Pavillion tu.Geram I tau nok?I pergi sana SHOPPING,HANG OUT DENGAN KAWAN-KAWAN DALAM PAVILLION,bukan duk dekat pintu.Pada sesiapa yang bersependapat dengan saya dan Cik Wana The Photographer,Sila like page ini di Facebook.



Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.



4 comments:

Kumbang Jingga said...

sy tak g pav tak mampu..mahal sgt barang kt sana...g BTS je hehehehe

gabanMorka said...

lama xlalu kat pavi so tak tersedar sgt.haha

►AdamXis◄ said...

Assalam...agaknya barang2 tuu akan jatuh dari langit kot...tuu yg depa tunggu depan pintu...hak3.apepun budaya sebegini perlu ditegur...baru ade yang menerima...teguran yang bagus nie...

Anonymous said...

Barang baju suma beli kat Giant..tak minat barang mahal mahal...kalau nak beli barang mahal...barang electronic je kot.bukan orang nampak pon barang electronic kat umah..XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget