Tuesday, January 11, 2011

Kurang Hasam Punya Best Fren

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua,
    Kali ini entry berbaur geram sebab rakan baik saya iaitu Kim Xue Ryn tag saya banyak sangat soalan.Soalan yang kebanyakkannya peribadilah.Anda pembaca amat bertuah kerana dapat singkap sedikit kehidupan peribadi saya :).Ada dua tag tahu?Sebab itu banyak nak kena menaip.Dahlah tak boleh copy dari blog dia.Sebab dia salah seorang best fren saya,buat sahajalah :)

TAG NO  1

Anda suka berblogging?Kenapa?

Sebab saya berblog adalah kerana saya suka menulis dan menaip.Pada saya hidup ini umpama novel.Banyak cerita ingin diceritakan.Boleh sahaja tulis diari tapi saya lebih suka blog :)

Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda?Yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati?Dan siapakah orang itu?

Wah!Soalan exam ke ape ni?Setiap manusia mahukan sesuatu yang pasti dalam kehidupan.Begitu juga saya.Siapakah orang itu,Tuhan sahaja yang tahu dan tentukan:)

Taken or single?Mana lagi bagus?

Depends on the situation.Kebanyakkan dari kita mahukan kelainan dalam hidup.Bila taken,mahu single,bila single mahu taken.Betul tak? XD

Pernah tak cinta anda tak dibalas?

Kebanyakkannya berada di awangan.Bila diberitahu mahupun hint,tak diendahkan.Ada yang tahu namun saya ini hanya tempat si dia melarikan diri.Sabar sahajalah :)

Ciri-ciri idaman gf/bf anda?Nyatakan 5 :

1 Mencintai sepenuh jiwa yang maha Esa dan saya
2  Baik hati
3 bertimbang rasa
4 memahami
5 Bertanggungjawab :)

Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?

23,24,25 kot :)

Nak berapa anak?

Tak pernah pk :)

TAG NO 2

Bekas kekasih saya ialah :

Hanya mencintai namun tidak pernah bersama.Seorang yang amat baik,suka menyakat dan menyakitkan hati dan menyendiri jika bermasalah membuatkan saya berasa saya pun bermasalah.hahaha!:D

Saya sedang mendengar :

Matahari ku daripada Agnes Monica

Mungkin saya patut :

Balik sekarang sebab dah keletihan seharian tak tidur buat kerja sahaja

Saya suka :

-dunia yang tak pernah bosan
-akhirat yang menjadi tanda tanya
-hangout dengan rakan-rakan saya
-CUTI~!
-gaji banyak
-rumah besar
-kereta power

*macam melampaula pula..hahaha! XD

Sahabat-sahabat terbaik saya :

Polar Bear,Angel,Melly,zurin,atin,teha,bella,nieza,lala,farid,aril,atin kak nita,nurul,atin azreen dan ramai lagi.Semua yang telah bersama saya di saat gembira dan di saat nazak :)

Saya tak paham :

Math,Dunia dan besfren lelaki saya.Complicated but understandable :)


Saya kehilangan :

- adik saya(meninggal)semasa saya berdarjah 3
- handphone saya yang pertama abah bagi di kolej tahun lepas
- hati dan jantung dan perasaan :)

Ramai yang berkata :

- saya garang macam tiger
- Merahnya mak ngah!(saya slu pakai warna merah)
- banyaknya dia cakap(kalau saya happy saya cakap byk :) )

Makna nama saya :

tak tahulah pula.Tina bermakna suka memberi.Yang lain saya tidak tahu.

Cinta adalah :

suatu perasaan yang kita rasa dalam kesumat jiwa dan rohani dan sukar dibayangkan dan sukar diinteprasikan oleh kata-kata

Di suatu tempat,seseorang :

mengutuk saya?berapa kali tersedak ni.HAHAHA!!

Ayat selamanya bermaksud :

tiada akhirnya

Telefon bimbit saya :

jenama sony ericsson ? :)

Bila saya jaga dari tidur :

termenung jauh melihat muka dalam cermin

Saya paling meluat apabila :

- orang menjerit-jerit tak tentu pasal
- orang menggedik tak kena tempat
- orang perasan dia bagus dengan kata kata takbur
- orang tak pergi solat jumaat,bila ditegur dia berlagak dia lagi pandai agama

Pesta/parti adalah :

tempat bergumbira tapi berpada-pada dan jika bosan,ianyanya hanyalah suatu tempat yang bising

Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui :

arnab,kucing,harimau,gajah..satu safari lah :)

Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya adalah :

zaman remaja dan kanak-kanak :)

Harini saya :

tak cukup tidur dan membuat kerja sahaja

Malam ini :

saya akan cuba buat kerja dan tidur awal

Esok pula saya akan :

buat kerja lagi dengan seorang rakan baik saya aril

Saya betul-betul inginkan :

Orang yang saya cinta :)

Ketika saya melihat wajah saya di cermin pagi ini :

Bilalah jerawat kt pipi saya ni nak hilang ? XD

Pusat membeli belah atau arked permainan :

Bila mahu pergilah? :)

Makanan Barat atau Jepun :

Mana-mana asalkan sedap :D

Bilik terang atau gelap :

Gelap untuk tidur,terang untuk buat kerja

Makanan segera adalah :

Tidak baik untuk kesihatan

Ayat terakhir anda katakan pada seseorang :

Bye bye :)

Siapa yang anda nak tag :

semua yang MEMBACA terutama Nieza,Markonah aka Lala aka Eyda,syafiq dan bella. XD

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

3 comments:

KIM XUE RYN said...

haha...soryla nyah!!tlupa xleh copy!!hee!:P

Mknace said...

:) :) :) terbaeekkk!!!!

Markonah said...

thanks nanti ai buat ek :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget