Wednesday, June 10, 2009

KAWAN AKU NAK BERENTI KOLEJ


bukannya sebab dia takde duit ke ape..
tp sebab dia risau mata pelajaran baru ni dia takle bawak..
duit kate dia memgla senang di cari tp dia mcm tak sanggup tanggung risiko..
memgla kena bayar balik ptptn an mara ape sume..
abang dia pulak kate "tak payahla belajar lagi,wat membazir je,mcmla ko trus dapat kerja lepas blaja.."..
tp klu takat spm,kerja sesuatu kerja tu,sampai bile pun kerja tu jela..
bukan nak menghina ke ape..insyaallah,pintu rezeki setiap manusia itu memg luas..tapi tula,hadis nabi puun cakap"MENCARI ILMU ITU SUATU IBADAT"..
sedih aku sbb dia partner aku,kawan baik aku..
ape2 pun kiteorg mesti bersama terutama wat assignments,projek,pasal pakwe la,pasal masalah2 len..
dahla dia sorg je dlm family yg wat diploma..
tp ni tak habis lg,bru sem 3..
memgla mungkin lps blajar ni kita takla terus dpt kerja,menganggur dulu..
tp at least WE DID SOMETHING in OUR LIFE!..
this week is maybe her last week..
esk aku nk jumpe dia..
penat aku cakap ngn kawan baik aku ni..
walau ape pun yang kite wat dalam dunia ni,sumenye perlukan komitmen,faith in ourselves..
kalau kite takuT nak tanggung risiko,SAMPAI BILE2 PUN KITA TAKKAN KEMANA-MANA..
memgla aku ni cakap je tp ini FAKTA..
aku sendiri tak pasti akan dunia ni...
sekejap kita di atas,sekejap kita di bawah..
hidup ini macam RODA..
masa kita di atas,capaila apa yang kita mahu,apa yang kita perlu and bile kite di bawah,gunakan apa yang kite dapat tu untuk meringankn beban..
AKU SEDIH GILER NI!uwah!!

1 comment:

.: MURNI :. said...

kawan kamu niiii cantik la.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget