Tuesday, May 31, 2011

Anda Suka Dengan Mata Saya?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,


Jika anda suka merenung mata saya,sila LIKE page ini


dan klik LIKE pada gambar ini


*Tolong ea? :)

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Friday, May 27, 2011

Siapa Suka Baca Blog Sandra Azwan?


Ni blog beliau 


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Thursday, May 26, 2011

Burung Transformers Japanese transforming owl

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea

Monday, May 23, 2011

Mencari Kembali Apa Yang Hilang Umpama Sirih Pulang Ke Ganggang.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
   Bermadahlah pula kita ya?Bukanlah apa,hari minggu ini macam-macam terjadi.Pada Jumaat yang lepas,Tok Chu iaitu bapa saudara kepada bapa saya meninggal dunia.Pulang ke kampung untuk menziarahi an alhamdulillah selamat dikebumikan.
   Pada keesokan harinya,berjalan pula ke Lumut,Perak konon-konon nak memancing.Sempatlah juga memancing di jeti ke Pulau Pangkor tetapi tidak berkesempatan ke Pulau Pangkor.Gambar ini adalah kami di tugu Lumut.

Adik bongsu saya.

Modelling bagai :D

Lagi seorang adik saya.Adess.

Ini lagi melampau :D

Saya mestilah yang terbaik XD

Konon-konon merasmikan Lumut(Kami tidak melakukan vandalisme.Plak itu sendiri tercabut )


Ini manusia kah??

Gambar ini di ambil oleh adik saya.

*Oleh kerana kami ini photographer,jika anda mahu khidmat kami,sila ke


Kemudian berubah pula ke bawah jambatan Permaisuri Bainun.Sebelum itu pula,pulang ke asal usul keturunan saya yang berasal daripada Sungai Kerang,Padang Gajah.Opah saya ada berkata moyang kamu ade lagi,pergilah balik caghi die.Saya sekeluarga pergilah ke sana tetapi tanpa arah yang betul.Cuma tahu  tempat sahaja.Kerana inginkan penjelasan lebih lanjut,kami ke balai polis Padang Gajah.Sememangnya keturuanan asal usul nenek moyang saya adalah dari sana dan terkaya di kampung itu.Setelah beberapa jam pusing-pusing di kampung itu,akhirnya,jumpa jua rumah moyang saya.Memang jumpe moyang saya itu.Terkejut ya amat moyang saya.Pertemuan yang tidak disangka-sangka.Semua ditanyanya.Tentang Opah saya,adik beradik mama saya,saudara itu ini.Beliau juga menceritakan pelbagai kejadian dan sejarah kampung itu dimana ianya amat menarik minat saya.
      Sebelum berangkat pulang,beliau memberikan kami banyak ulam-ulaman,buah-buahan hasil daripada tanah kebun dan estet beliau di kampung itu.Kami amatlah bergembira dan mungkin raya tahun ini,kami akan pulang beraya di rumah beliau.He is so much fun to be with walaupun sudah tua,namun jiwa masih muda seumpama baru melangkah ke alam warga emas :D

*Gambar tidak disertakan kerana sebab dan hak peribadi.Minta maaf :)

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Thursday, May 19, 2011

Sedih Giler Blogger Telor Dibasuh Meninggal Dunia Harini

Its Heartbreaking To Know Someone Who You Feel Their Presence But Not Being Able To Meet Them In Person Anymore :( - saya(TinaSofea)

Saya tidaklah pernah berjumpa blogger
 http://www.telordibasuh.blogspot.com/ namun beliau sentiasa membalas kunjungan dengan kesengallan beliau di shout box dan komen-komen.Sentiasa juga beliau update ping blog di Geng Blogger dan saya akan mengunjungi blog beliau yang penuh dengan entri-enti lawak dan pelik-pelik.Sememangnya tak disangka apabilla saya membuka blog harini,gempar dengan berita beliau telah meninggal dunia.Info daripada rakan beliau abg 
http://www.tubelawak.blogspot.com/ yang memberitahu melalui laman Facebook beliau.Sebak saya kerana kali ini bila saya tinggalkan mesej di shoutbox beliau,membaca post,setiap entri beliau,blogger 
http://www.telordibasuh.blogspot.com/, beliau tidak akan balas kunjungan saya lagi dengan kelakar dan sengalnya :'(

Thank you,for putting the smile on my face after all this time.

Al-Fatihah Buat Arwah Blogger

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.



Siapa Kat Sini Tak Suke Makan Cupcake,Dia Alien :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,

  Harini saya nak bercerita tentang Cupcake.Semua orang suka kek,segalanya yang manis dan berkaitan dengan kek bukan?Pada sesiapa yang tak suka,memang peliklah.Tu saya cakap,siapa tak suka Cupcake,dia Alien sebab lain dari yang lain.Tapi tak boleh nak salahkan orang tu jugak.Kot-kot dia ade penyakit ke,tu yang tak boleh makan tu.Saya boleh je makan yang manis-manis tapi kalau terlalu manis saya larik!!Ok.Sila tengok ni.Anda mesti kecur air liur punye!











Amacam?Comel tak?Kecur air liur tak?Kalau bulan puasa ni,memang tak tahan.Hahahah~!Cupcake


ni kakak kepada partner Photographer saya yang buat.Ada banyak jenis lagi Cupcake yang mereka buat.Nak tahu,tanya mereka yea?Pada sesiapa yang nak,orderla ye? :D.Boleh makan tak berhenti.Tak payahla tengok je gambar dekat blog saya ni XD


Ni nombor telefon mereka.
Elmi - 0173043500


Elly - 0127072107


Emi - 0172951311


Syaril - 0173249332


Sila call atau sms bila nak ORDER sahaja ^_^


Ini pula blog mereka




Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Jom Kita Ketawa Hitler Marah Gula Gula

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Membaca Blog Sambil Buat Duit Dengan Nuffnang.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
    Saya pun pelik pada mulanya apabila mendapat email daripada Nuffnang,Membaca Blog sambil Buat Duit?Apa merepek Nuffnang ni?Biar betul?!Betul.Tak Percaya,tengoklah.Inilah caranya(Sila tekan pada imej untuk tumbesaran pesat)



untuk lebih info.


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.


Siapa Nak Beli Atau Jual Barang Kemas?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua,
  Entry kali ini tentang blog Mama saya yang bertajuk Gold Digger Empire.Mama dan saya sememangnya amat menggemari barang kemas terutama barang kemas lama dan design barang kemas yang Chic dan lain dari yang lain seperti







*semua gambar sumber google :P

Semua gambar yang ada itu taste barang kemas saya lah :D.Barang-barang kemas koleksi saya tak bolehlah dipaparkan dekat sini.Nanti mama saya marah.Dia yang belikan dan saya yang pilih design selalu.Hahaha!Kami tidak ada kedai,tapi rakan-rakan Mama yang berkedai Emas adalah.Market jualan emas saham sentiasa kami pantau untuk menjual atau membeli emas pada masa yang sesuai.1 yang saya tahu,BUY CHEAP,SELL HIGH :D.Jadi pada mereka yang mahu menjual atau membeli barang kemas,silalah ke blog Mama saya Gold Digger Empire.

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.




Tuesday, May 17, 2011

Betul tak?Saya rasa betul

You're The 1st Person Who Broke My Heart.For The Rest Of My Life,You'll Always Be The One Who Hurt Me The Most.

source ( Sumber ) - Tumblr 

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Monday, May 16, 2011

Rambut Seksi Dengan Sunsilk :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
 Pada sesiapa yang mahukan rambut lembut dan seksi sila lah menyertai pertandingan Sunsilk.Dapat jadi model gitu XD.


Model in a designer dress, get a perfect hair makeover and be featured in a fashion magazine! #Sunsilk Perfectionista http://www.churpchurp.com/tinasofea/share/SunsilkPerfectionista

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.


Thursday, May 12, 2011

Kepada Semua Gadis-gadis Jelita Di KL,Kuala Lumpur

Currently, in KL areas like Brickfields, Jln Bukit Bintang, Jln Pudu, Bangsar, there r 2 Indian men on a motorbike, likely to be crazy throw acid unto pretty girls. So far 20 ladies already splashed with acid. Beware and inform all yr female frens or loved ones. Police confirm he's riding a Honda EX5 (motorbike) -this is not a spam.this is for real!..So sape yg rase dia cantik,anda tak selamat..klu anda buruk,mmg selamat XD

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Tuesday, May 10, 2011

Malaysia's Next Top Female Blogger By Sandra Azwan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
   Saya mahu join ini pertandingan kerana kot-kot boleh menang.Lagipun memang saya dah lama menantikan contest Sandra Azwan ini XD


1) Tell us about your blog in 70 words or less. (When and why you started it, how often you update, and your viewers)

Ok.I've been blogging since 2009.Doing blog because at that time I was bored and ya,m treating this blog like a friend,a place for me to pour out everything m feeling.And as m blogging,m making new friends and that has become my purpose of blogging too.Making friends.M always updating when I had the time.But still,no matter what,i'll make time for my viewers and friends.My viewers,some of the are my friends in reality,bloggers who were stranger then become my friend but most are strangers who will become friends :D

2) What is your personal style?

My style are Casual,Glamourous in Mix and Match way.Some sort like Christian Siriano vibe,well structured outfit which is wearable & of course he's the Man!I dont stick to one label top to toe.Mix and Match style allows me to do my own thing,my own way of wearing whatever i want.Some sort like fashion rebel.Maybe some of the fashion watchers will consider me too much or even too dull.And I do love wear bright colours as they reflect my bubbly crazy personality :D

3) A picture of you in one of your favorite outfits:


 I Love Jacket & that denim jacket is one of my favourite!

4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?

I am the next Malaysia's Top Female Blogger 2011 because m a person with a strong personality, is the key to a successful blog for people to come and read and at least take something from what I've written and actually have fun by reading the content seem as if you know that person and I am that kind of blogger.A great blogger is not judge on how many followers you got.I got my SWAG on XD

5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because?

Sandra Azwan put his vision and his dreams plus his life told in the blog and people love reading it because the viewers as I am feels surreal with all his design and himself as a person and make the readers as I am also feels like I've known him in reality "personally" :D



*Hehehehe~!Harap-harap dapatlah masuk Top 30.Kan da ckp omputih tu? :D.Saya ada blog berbahasa Inggeris tetapi menggunakan platform Tumblr XD


Pada rakan-rakan lain yang mahu menyertai,ini syarat-syaratnya daripada



Do you think you have what it takes? Who Wants To Be Malaysia's Next Top Female Blogger? Want a chance to be one of the lucky TOP 30? Answer the entire question below!
Enter my special contest now!!!


1) Tell us about your blog in 70 words or less. (When and why you started it, how often you update, and your viewers)

2) What is your personal style?

3) A picture of you in one of your favorite outfits:

4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?

5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because? 



Syarat-syarat Penyertaan:


1) Terbuka kepada semua blogger wanita sahaja.
2) Penyertaan anda mestilah original.
3) Pastikan jawapan anda ringkas, padat dan mencerminkan personaliti anda.
4) Senarai ‘TOP 30’ akan diumumkan setelah berakhirnya pusingan yang pertama.
5) Jawapan dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris.
6) Pastikan anda meletakkan banner contest ini diatas entry yang dibuat dan juga di Sidebar blog anda.(Sehingga contest berakhir)
7)Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai contest ini, emailkan kepada saya: sandraazwan@gmail.com
8) Pastikan penyertaan anda mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan.
9) Impress ME!!!!
10) 3 Lucky winners will be chosen from 'TOP 30' finalist and the winners will receive:


Main Prize: Sandra Azwan ‘Baby Doll Dress’ worth RM850.00, T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ DOME, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.


1st Prize: Sandra Azwan ‘Front Zipper Top’ worth RM550.00, T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ DOME, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.


2nd Prize: T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ Coffee Bean, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.

BEST KOT!!MEH JOIN!


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget