Friday, April 29, 2011

Dilakhnat Allah Sebegini Rupa


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Thursday, April 28, 2011

Kad Perniagaan Saya ;D


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.


Contest Mata Paling Cantik Anjuran Blog Hikayat Si Luncai.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
      Berkaitan dengan tajuk di atas,saya baru sahaja dapat tahu tentang contest ini daripada blog  Cik Lina Jalildan saya ingin mencuba kot-kot rezeki boleh menang.Contest ini adalah anjuran blogger terkenal Sharm Hassan Aka Hikayat Si Luncai.




Ok,syarat-syarat beliau adalah :

" Contest ni terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki atau perempuan. Luncai akan cari 3 pemenang untuk contest ni. Hadiah- hadiah untuk Contest Mata Paling Cantik ni adalah :

Pemenang tempat pertama : 1 Contact Lens + Hadiah Misteri
Pemenang tempat kedua : 1 Contact Lens 
Pemenang tempat ketiga : 1 Contact Lens 

* Pemenang boleh pilih sendiri jenis contact lens, colour dan power yang terdapat dalam albumSweetpink Lens Shoppe

Syarat-syarat untuk join contest ni :

1) Korang mesti ada Blog dan akaun Facebook.

2) Jadi follower blog Hikayat Si Luncai. supaya senang nak inform apa-apa pasal contest ni. Lepas contest ni habis, nak unfollow pun takpe.

3) Kena LIKE page Sweetpink Lens Shoppe di Facebook yang juga sebagai sponsor rasmi untuk contest ni.

4) Letak banner Contest Mata Paling Cantik kat sidebar blog korang dan link kan ke entri ni

3) Buat simple entri mengenai contest ni. Letak gambar korang. Pastikan gambar korang close up bahagian muka dan mata. Gambar paras pinggang pun boleh janji nampak terang. Tak kesah la gambar pakai contact lens ataupun tanpa contact lens. Korang boleh letak banyak lebih dari satu gambar tapi luncai akan pilih satu je.

4) Tag 3 orang rakan blogger korang.

5) Tinggalkan link entri contest korang dekat bahagian komen entri ni.

Macam mana? senang je kan nak join contest ni. Semua gambar yang join Contest Mata Paling Cantik akan di upload di page  Sweetpink Lens Shoppe

Pemenang akan ditentukan oleh jumlah LIKE gambar paling banyak. Jadi tugas korang promote gambar korang tu suruh la kawan-kawan korang like. Makin ramai LIKE gambar makin tinggi peluang untuk menang.

*** semua gambar akan di upload di page Sweetpink Lens Shoppe selepas tamat contest ni.. tQ

Tarikh Tutup : 22 Mei 2011. "







Oleh itu,gambar yang dipertaruhkan oleh saya adalah gambar istimewa yang di ambil oleh rakan saya Aril dan diedit oleh saya






Saya sudah melakukan segala syarat awal dan kini saya ingin tag beberapa rakan yang jelita.


1 ) Markonah Aka Lala Chan Aka Eyda
2 ) Hani Bunny
3 ) Kak Ayu Hamiza

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Wednesday, April 27, 2011

Kerana Masalah Kegemukkan,Nasi Lemak Jadi Mangsa.Ini Tidak Adil!Yang Tak Excercise Tu Apehal?Hekelaaaaa!

 Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
   Haa,ini isu nasi lemak diharamkan dijual di sekolah.Korang tau tak,nasi lemak tu memang masakan makanan kegemaran masyarakat kita?Sesuka hati je kerajaan tak bagi jual dekat sekolah.Yang dah gemuk tu,kenapa tak pegi excercise?Puasa ke?Senang tau turun berat badan.Puasa je.Boleh latih diri beribadat dan menjadikan badan sihat.Asyik-asyik nak komplen bila badan dah gemuk.Diri sendiri takde disiplin,memangla.Saya pun tembam kot tapi berjaga-jaga dengan berat.Saya biasa berat 45 kg.Sekarang 48 kg dan tembam.


Pada Sesiapa Yang SUKA NASI LEMAK dan PROTEST terhadap Pengharaman penjualan Nasi Lemak di  sekolah sila like page ini


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Monday, April 25, 2011

Kucing Paling Comey.Tak Caye?Meh Tgk Ni.Part 1




Cutest Cat Ever!Seriously.More To Come :D.For my photography service,please visit 



Ps : Cakap orang putih pulak.Tula penting English Edukesyen :D

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Malaysia's Nex Top Female Bogger By Sandra Azwan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
   Contest ini adalah untuk semua Blogger Wanita Terhangat Malaysia.


Ini mesej daripada abang Sandra Azwan,The Top Fashion Designer Blogger.

 "INFO: Salam & hello.....untuk pengetahuan anda, contest ini akan berlangsung tidak lama lagi dan ini merupakan salah satu cara untuk saya dan komuniti masyarakat untuk mengenali anda dengan lebih dekat lagi! Sebagai seorang pereka fesyen, saya berasa bertuah kerana dapat menghasilkan rekaan untuk golongan wanita dan pada masa yang sama saya dapat menterjemahkan hasil rekaan saya berdasarkan personality, character dan aura si pemakai dan ianya bukan satu tugas yang mudah. Ok, straight to the point: Kita sedia maklum bahawa blogger seperti Hanis Zalikha, Fatin Liyana, dan ramai lagi (these bloggers are truly the spokespeople for a new generation of women) mempunyai personaliti dan cara mereka yang tersendiri didalam arus dunia blog ini dan adakah anda juga memiliki 'x-factor' sama seperti mereka dan yang dicari oleh saya selama ini?"


Pada sesiapa yang nak menyertai,sila follow blog Sandra Azwan :D

ps : saya dah lama follow sejak follower beliau masih beratus.Sekarang dah beribu.hahahha~! :D

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sunday, April 24, 2011

Sedih Giler..Nak Nangis Je..2AM - You Wouldn't Answer My Calls [english subs + romanization + hangul]

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Saturday, April 23, 2011

Penat Gila Pulang Daripada Photoshoot!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
      Berdasarkan tajuk di atas..alamak,macam karangan la pulak..tapi itulah.Sememangya entri mestilah berkaitan dengan tajuk.Haha~!Saya telah mendapat kerja sebagai Photographer untuk sebuah sekolah menengah di Banting.Hari pertama bekerja adalah pada 20 April 2011,Rabu.Saya dan pasangan fotografer saya Aril mulakan photoshoot daripada pagi hingga ke tengahari.Photoshoot untuk kelab-kelab dan rumah sukan sekolah.Pelajar-pelajar sememangnya mempunyai banyak ragam.Begitu juga dengan keadaan cuaca yang amat terik tetapi memberikan cahaya(lighting) yang sangat baik untuk pengambaran.Terdapat 5-6 orang pelajar yang membantu kami untuk menyusun dan menenangkan pelajar.Biasalah,bukan selalu photographer datang ke sekolah.
      Pada hari kedua iaitu pada 21 April 2011,Khamis,kali ini adik saya ikut sekali untuk membantu dalam photoshoot kali itu.Photoshoot kelas-kelas daripada Tingkatan 5 ke tingkatan 1.Pada pelajar yang mengikut arahan,photoshoot berlalu dengan lancar.Tetapi pada mereka yang loyar buruk dan bermain-main,masa menyusun mengambil masa yang agak lama.Sudahlah di padang sekolah,dan hari yang kian panas dan meninggi,lagilah panas dalam jiwa.Hahaha~!Tetapi apapun sememangnya seronok dengan pelajar-pelajar yang membantu kami.Ada pula yang mahukan jadi model.Gedik auw~!Ini adalah sebahagian daripada gambar yang sempat di edit.Ada lagi satu photoshoot di sekolah itu.Photoshoot guru-guru.

ni nama dia imran

ni pula syazwan,"gadis" litar sepang



shot by my bro,editing by me


Gambar official Photographer,saya dan partner saya dan pelajar-pelajar.

Partner dan photographer saya,Aril

Untuk khidmat servis photography dan rekaan grafik kami,sila hubungi rakan saya Aril 017 3249332.
Sila lawati blog kami


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Tuesday, April 19, 2011

Berita Baik Untuk Semua Pengguna Kamera Sony


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
     Ini untuk semua pengguna kamera dslr ataupun kompak digital.Tak payah malu-malu dah ok ? :D

Sony Corp. (6758) and Nikon Corp. (7731) narrowed the gap toCanon Inc. (7751), the world’s largest camera maker, last year after introducing a new lineup of models.
Sony, the world’s second-biggest camera maker, controlled 17.9 percent of the market, improving from 16.9 percent a year earlier, researcher IDC said in an e-mailed statement to Bloomberg News yesterday. Nikon had 12.6 percent compared with Canon’s 19 percent, which remained unchanged from a year ago.
Worldwide camera sales jumped 10 percent to 141 million units last year, helped by the introduction of new models and economic growth in markets such as China. To win new customers, Sony and Samsung Electronics Co. are among companies unveiling devices that eliminated the need for a mirror in professional- grade cameras, where Canon has the lead.
“Sony’s and Samsung’s launching new mirror-less digital cameras helped them obtain more market share,” said Masahiko Ishino, an analyst at Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.
Samsung had 11.1 percent of the market last year, improving from 10.9 percent. Kodak Co., Fujifilm Holdings Corp. and Casio Computer Co. were among manufacturers who lost market share last year, according to the data.
In the market for cameras with interchangeable lens, or single lens reflex cameras, Canon controlled 44.5 percent of the market, followed by Nikon with 29.8 percent and Sony with 11.9 percent, according to the data.
Following is the table for worldwide digital still camera shipments by vendors from IDC Japanin an e-mail release yesterday.
Worldwide Digital Camera Market Shares by Vendor
====================================================
Vendor                 2010             2009
----------------------------------------------------
Canon                  19               19
Sony                   17.9             16.9
Nikon                  12.6             11.1
Samsung                11.1             10.9
Kodak                   7.4              8.8
Panasonic               7.6              7.6
Olympus                 6.1              6.2
Fuji                    4.9              5.4
Casio                   4                4.7
PENTAX                  1.5              1.7
Vivitar                 1.2              0.7
Other                   6.7              7
-----------------------------------------------------
To contact the reporters on this story: Kazuyo Sawa in Tokyo at ksawa3@bloomberg.net; Mariko Yasu in Tokyo at myasu@bloomberg.net
To contact the editor responsible for this story: Young-Sam Cho at ycho2@bloomberg.net


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

List Gadis Gedik Malaysia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
        Ni saya kongsikan ;D

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

Daripada rakan saya  http://www.facebook.com/azzrulnizam

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

List Jantan Budget Malaysia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
     Sahaja saya nak kongsi :D


1. Kau yang cakap dirty dengan kawan-kawan & kuat-kuat konon nampak kool & sempoi padahal kau nampak bodoh

2. Kalau text ngan laki, bahasa rilex & ok..tapi bile text ngan gadis, "macam manew niew..i segan lew nark kuar ngan u..hukhuk..^__^" macam shit doh konon menepati citerase gadis itu

3. Rambut kau menjadi masalah disamping keutamaan..payah lah kalau berangin sikit kau pegi sliding door or cermin kereta cepat-cepat semata-mata nak repair rambut kau..kalau jalan tepi bende bercermin pun nak jeling tengok rambut..ape doh

4. Kau dah famous ngan sikap sempoi..tapi kau agak-agak lah kalau nak kuar g tengok wayang pun pakai short..kemas sikit pakai jeans pun ok lah..asal? bulu kaki kau rebonding eh? aq tengok sendiri pun jijik

5. Tak payah budget nak sempoi & kool sangat lah bile kau pakai beg,accessories pink konon kau ni jambu & metroseksual tapi kulit hitam berminyak..wekks

6. Kau kutuk kawan lelaki sendiri yang muka berjerawat konon kulit kau bersih pakai Fair&Lovely..lelaki lagi awesome bile ada jerawat

7. Bila kau lepak ngan gadis, kau steady..tapi bila member lalu depan selamba "i tak kenal dia"..kalau angkat pun muka macam nak tak nak je

8. Sopan ngan girls hot..tapi kurang ajar ngan yang lain..tak kira lah lelaki sendiri or gadis yang gemok & tak cun..cam aram

9. Menggelabah nak belanja gadis gebu kat fastfood..bila kawan sendiri mintak belanja Coke alasan kau macam shit

10. Pakai barang branded..Adidas, COnverse, Top Man, Levis, Casio, Okley..lepastu kau nak gampang-gampang ngan member kau yang pakai sliper Sufian ngn baju pagoda

11. Tak pun kau cerita banyak duit & barang berjenama dekat gadis gebu kasi gadis gebu tertarik ngan sifat metroseksual & up-to-date kau

12. Panas terik, berpeluh kat tengah kotaraya ni, boleh pulak kau pakai sweater tebal,Okley, topi Monster, short pants & kasut Vans yang besar sampai orang tengok pun lemas

13. Taip macam-macam kat facebook siap fuck suck sume keluar..tapi realiti lepak jugak ngan budak layan anime & tonton Fairy Tale, Naruto dekat lapy

14. Nak lepak ngan gadis tapi barang dressup sume kau pinjam..daripada topi Monster, Okley, baju, kemeja, jeans & kasut sampai duit pun pinjam..alasan nye barang sendiri tak hensem ngn kau..buat apa kau beli dulu bodoh

15. Duit ptptn habis sebab belanja awek..tapi bila awek tanya kenapa duit habis, cakap member selalu pinjam..nak kasi diri tu nampak mulia di mata gadis

16. Kau kerek ngan abang kerja kat Petronas or Caltex masa nak isi minyak bila dalam kereta kau ada gadis gebu tak pakai tudung konon kau hensem sampai abang tu respect kat kau

17. Main blog, Facebook & Twitter bagai..tapi semua yang dalam blog & lain-lain gampang je lebih..kasi orang nampak kau awesome di alam maya..realiti, menangis bila gaduh ngan gadis

Daripada kawan saya http://www.facebook.com/azzrulnizam


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Friday, April 15, 2011

Usop Wilcha Nyanyi @ Maharaja Lawak http://halalmarshmallow.biz/main/

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Thursday, April 14, 2011

Ni Manusia Ke Alien?

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Tuesday, April 12, 2011

Quote Membangun Untuk Hari Ini

Laugh Hard And Let No One Knows How Broken Is Your Heart.
   - TinaSofea(Me)


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sunday, April 10, 2011

Kek Perisa BlueBerry Kegemaran Usop Wilcha :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,
   Saya baru pulang daripada menyambut hari jadi 2-3 orang sepupu saya dan harijadi atuk dan nenek saya.Jadi,kami gabungkan sambutan hari jadi dan terjadilah suatu majlis yang sangat Gila dan Happening!!Semua makcik-makcik saya ada dan juga sepupu-sepupu saya dan hanya 2 orang sepupu saya tidak dapat menghadirkan diri atas sebab-sebab peribadi.Kami menyambut hari jadi ini dengan hidangan istimewa nenek saya iaitu Mee Jawa(Kami bukan orang Jawa tetapi keturunan di raja yang berasal daripada Palembang,Sumatera dan keturunan diraja Perak dan sedikit kacukan dengan orang Putih) dan resepi Mee Jawa itu adalah resepi turun temurun.Secret recipe :D

     Disusuli pula dengan satay dan beberapa side dishes lain dan akhir sekali tentulah kek.Kami ada 2 sesi meniup kek iaitu sesi meniup kek Orang Muda,iaitu sepupu-sepupu saya.Kek mereka adalah Kek Chocolate Mocha yang sangat mengiurkan dan ini adalah sebahagian gambar yang di tangkap oleh adik saya dan saya.Kami sentiasa berkerjasama dalam kerja sebagai Fotografer dan saya adalah Fotografer,Photo Editor dan Pereka Grafik dengan ClickPics Production


Gambar diambil oleh adik saya K

Gambar diambil oleh adik saya K

Gambar diambil oleh adik saya K

Gambar diambil oleh adik saya K

Gambar diambil oleh adik saya K

Gambar diambil oleh adik saya K
Ini adalah Kak Murni,Makcik Angkat kami :D

Gambar diambil oleh adik saya K
Sepupu saya,Dida.

Gambar diambil oleh adik saya K

Dan dibawah ini pula adalah kek Atok dan Nenek saya.Mereka amatlah sihat dan tiada penyakit langsung.Mungkin kerana mereka selalu menyantap ulam-ulaman sejak muda.Oleh itu,mereka boleh makan apa sahaja termasuklah Kek Berperisa BLUEBERRY ini :D

Gambar diambil oleh saya

Gambar diambil oleh saya 

Gambar diambil oleh saya 

Gambar diambil oleh saya

Gambar diambil oleh saya

Gambar diambil oleh saya 

Gambar diambil oleh saya 

Gambar diambil oleh saya


Gambar diambil oleh saya

Gambar diambil oleh saya


Jika anda mahu saya dan adik saya sebagai Fotografer ataupun sebagai Photo Editor malah Pereka Grafik,Sila Hubungi saya melalui ClickPics Production



Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget