Thursday, October 28, 2010

RED aka Retired Extremely Dangerous

Salam semua,
                  Kamu semua sudah tonton movie RED lakonan Bruce Willis?Saya sudah dan sememangnya kelakar sangat!Tak kering gusi dari mula cerita itu ditayangkan hinggalah ke akhir cerita.Berkisar tentang seorang bekas agen CIA yang sepanjang dalam perkhidmatanya dengan CIA,selalu berhadapan dengan bahaya dan adventur yang sangat ekstrem dan akhirnya bersara.Dan beliau Frank Moses lakonan Bruce Willis sememangnya tidka boleh duduk diam.Bayangkanlah setelah lama berkhidmat dan sentiasa bertugas dalam keadaan bahaya,tiba-ida duduk rumah tak buat apa.Kalau saya jadi dia,saya pun jadi gila!HAHAHA!
                   Ini trailernya
                    http://www.youtube.com/watch?v=e_ZjBJv-rA0

Saya pasti anda akan berguling-guling ketawa XD


http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea


Tuesday, October 26, 2010

OMG!SETAN DALAM FACEBOOK?

Salam  semua,
                     Terkejut juga saya apabila berjalan-jalan BlogJogging&Walking.Saya menemui ini dalam perjalanan saya.Sebuah filem Indonesia yang juga menggunakan nama Facebook selain Filem Inggeris iaitu The Social Network.Cuma filem Indonesia itu adalah filem seram dimana PENGGUNA FACEBOOK seperti Kita jadi MANGSANYA!

Sinopsis : Satan Facebook (Setan Facebook) adalah filem 2010 terbitan D'color Entertainment.

Plot Movie : Farah,seorang gadis jelita yang obses meng"update"status di laman sosial terkenal itu iaitu Facebook.Wanita yang kegilaannya meng"update" status tak kira masa dan dimana jua dia berada walaupun bukan di tempat dan masa yang sesuai.Walaubagaimana pun mesej-mesej dan status tetap di"update".
                     Keganasan dan keseraman melanda apabila beliau telah dijemput untuk mengesahkan profil seseorang yang bernama Mira Anindhita dan untungnya,Farah tidak pernah mengesahkan jemputan itu sementara rakanya tiba-tiba mati setelah mengesahkan rakan dengan profil itu.
                        Farah mulai takut,apa sebenarnya yang telah berlaku?Adakah mati mereka yang berkaitan dengan Facebook ataupun seorang psycho yang melakukan pembunuhan itu?


  • Setan Facebook Cast : Cindy Anggrina, Boy Hamzah, Jehaan Sienna, Maeeva Amin, Waqid, Ricky Ertan.
  • running film : -
  • film releases : Oktober 2010.
  • film director : Helfi Kardit.
  • film producer : Harris Nizam.
  • film production companies : D’color Entertainment.
  • Setan Facebook (2010) Official Movie Website : filmsetanfb



Ini trailernya


Dan ini informasi di laman web yang saya jumpa
http://indonesianmovies.net/setan-facebook.html                     


Oleh itu berhati-hati bila add kawan-kawan.Kadang-kadang itu BUKAN kawan XD


http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea


Sunday, October 24, 2010

Saya dapat BERIBU visitor ke blog dalam masa 10minit

Salam semua,
                   terima kasih kepada rakan blog saya iaitu http://advertisement-2u.blogspot.com/2010/10/get-thousands-visitor-to-your-site-in.html.Saya terbaca dan menekan link yang dikemukan dan sememangnya ternyata benar akan apa yang disampaikan.Begitu banyak visitor ke blog saya.Ini bagus untuk tujuan perniagaan yang kebanyakkannya dijalankan online.Untuk maklumat lanjut sila tekan ini 


                                                         http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Saturday, October 23, 2010

Kita Dah Jadi Member Churp Churp.Nuffnanger Yang Lain Pula Bagaimana?

Salam Semua.
                     Sebenarnya saya baru sahaja jadi ahli Churp Churp dan kurang faham akan kegunaannya dan sukar pada saya untuk menjelaskan disini.Apa kata anda semua ke websitenya 
                      

tata XD

Friday, October 22, 2010

BERDARAH HIDUNG TGK NI

Salam Semua,
ini adalah yang saya namakan "sudden entry".Kawan baik saya punya pasallah tunjukkan saya blog ini.Mahu berdarah hidung dibuatnya.Nasib baik saya tengah miskin XD.Tidak,ini 3 pasang saya sapu.
Shoe 1138 Red – RM 63
Size: 35 – 39
Material: Suede
Heel Height: Approx. 7cm

Shoe A284 Red - RM 88
Size: 35-39

Shoe 1112 red – RM 72
Size: 35 – 39
Material: Shinny Skin + Nonslip
Heel Height: Approx. 11cm


GILA kan?
Saya tengah fikir nak bli ni XD
Jangan Order pada saya plak.Kamu semua nak order kt makcik ni

Ketawa Sorang-sorang.Dah Mcm Org GiLA XD

Salam Semua,
                    Kawan saya yang bagi video ni.Ingatkan apalah,rupanya video kelakar Karakter Star Wars.Star Wars kan cerita serius.Boleh pula mereka dipermainkan sebegitu rupa.Jom Kita Bergelak Ketawa XD

MASTER YODA                      

DARTH VADER

Wednesday, October 20, 2010

Detik 20-10-2010

Salam Semua,
                  
                    Banyak kejadian berlaku pada hari ini dalam hidup saya.Kawan baik saya mempermainkan perasaan saya,kawan yang kononnya baik la sangat meng'delete' saya dari list rakannya,kawan baik saya memasak tom yam dan akhirnya dibuang ibunya serta seorang lagi keluar mencari kerja dan pelbagai lagi.Saya sahaja berada dirumah meniti kembali kenangan hidup dan apa yang telah berlaku selama ini.Hati,jiwa dan perasaan saya sakit.
                    Namun saya masih mampu tersenyum dan ketawa kerana hidup ini adalah untuk dinikmati.Tak guna bersedih untuk sesuatu mimpi dan hiduplah dalam realiti.Namun tak semua mimpi itu indah dan tak semua realiti itu harus kita terima. Buang yang keruh ambil yang jernih tetapi ada juga sesuatu yang kite tak boleh nk buang dari hidup kite.Perasaan geram dan dendam mungkin terhadap mereka yang tak pernah nk menghargai kita.
                     Walaubagaimanpun semua itu tak penting jika kita hidup "happy go lucky" dan bermotokan "think positive" bukan?Akhir kata Fikirlah sendiri ^_^
Smile^_^ Pictures, Images and Photos



http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea

LG GD 900 CRYSTAL

Salam Semua,

Memang ini membuatkan semua orang Gila.

http://www.youtube.com/watch?v=eqRdQZJ6lLA


http://www.youtube.com/watch?v=xw_9wxvVD3c


http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea

Tuesday, October 19, 2010

Di Antara Kekasih Hati saya..

Salam semua,
Hari ini saya mahu berblog tentang salah seorang kawan baik saya sejak darjah 6.Seorang perempuan yang kini seorang wanita yang pendiam namun kuat dan tabah hatinya.Begitu Jelita juga orangnya dan tinggi daripada saya,

Begitu setia menjadi kawan saya.Menyokong saya,menasihati saya dan saya rindu sangat pada dia.Dia seorang mahasiswa di Unisel Batang Berjuntai.Memang  terlalu lama tidak saya ketemui dia.Rindu Sangat~!Sila Kunjungi Blog Dia Dan Berikan Sokongan anda http://mysoulfreezebetweendtimeliness.blogspot.com/


http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea

Anda Mungkin Sedih Dan Terluka..Tapi..

Fikirkanlah Tentang Mereka Yang Berada Dekat Dengan Anda.Mereka Merasai Kepedihan Anda.Saya Juga Terasa :(

Monday, October 18, 2010

Saya Penat..

Cute cat Pictures, Images and Photos



http://www.UntungPantas.com/?id=tinasofea

Wednesday, October 13, 2010

Subhanallah..apelah nasib kita di Padang Masyar nnt??

12 BARISAN MANUSIA .. MENUJU KE AKHIRAT ( JANGAN SOMBONG UNTUK BACA DAN JANGAN KEDEKUT UNTUK BERKONGSI )



Barisan pertama:
Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :
"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".
Firman Allah 'aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 ku(yg menunjukkan kekuasaan ku),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2:
Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah
"mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."
Rasulullah saw bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3:
Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking
"mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.
Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4:
Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut
"Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5:
Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar
"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6:
Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7:
Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Me reka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8:
Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. M ereka adalah orang yg melakukan zina.
Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".

Barisan ke-9:
Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10:
Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. M ereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11:
Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.
Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.

Barisan ke-12:
Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.
Datang suara dari sisi Allah yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.
Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.
Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T"


BACALAH YASSIN

RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:
1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
11. Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah s.a.w lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.
14. Rasulullah s.a.w bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.

Sesiapa yang menerima mesej ini tolong forwardkan kepada teman seagama yang lain.

Untuk renungan semua,

Siapakah orang yang sibuk ?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s
Siapakah orang yang manis senyumannya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.
Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.
Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.
Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.
Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.
Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.
Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.
Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari seksa neraka.

Siapakah org yg KEDEKUT ?
Orang yg kedekut ialah org yg membiar ilmu ini dan tidak berkongsi pada orang lain.

Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain...

Girls Cry Pictures, Images and Photos

Aku Sudah Jatuh Cinta~!Tak Tahan Weh~!

slm sume..sy tertgk iklan kereta ni kt tv..dr dulu sy mmg minat volkswagen siri ni..polo golf gti..omggg..lawa babe yg TERBARU~!

volkswagen polo ni weh..omgggg...nakkkkkk~!!
ni spec dia weh..dahla laju,comey,kecik..the best of all..ia berwarna MERAH~!!hahahhaa XD

ps : tgk ni gak ek..hehehe


Tuesday, October 12, 2010

Seronok Weh Sign Up Ni~!

Korg Sign Up Je..Rugi Tak..Untung lg ade http://www.getinfree.com/user_home.php#

Friday, October 8, 2010

New Polished Sexy Video Of U-kiss

http://www.youtube.com/watch?v=AtmgWNE-Vgg


*tgk tv kt lappy ok ^_^ http://untungpantas.com/?id=tinasofea

Saturday, October 2, 2010

SUSAHNYA NK PILIH TAJUK

Slm Sume,
huhu..stress gile kali ni..sy bru habis exam dan skrg mula cuti..tp cuti pun tak mcm cuti..my next sem is my last sem dan sy kena pilih tajuk..taktau nk wtpe..huhuh..tolong~!..3 kategori iaitu identiti korporat,advertising dan ilustrasi..sy nk pilih mane?..sesiapa di luar sana yg juga seorg graphic designer..tolong sy?please...
getting rid of stress Pictures, Images and Photos

http://untungpantas.com/?id=tinasofea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget