Sunday, June 21, 2009

aku tak paham kenapa jadi mcm ni

konflik berlaku antara aku dan 2 kawan baik aku..aku terpaksa menipu untuk menyelamatkan kawan baik lagi sorg..itula bohong paling besar yang pernah buat sebab aku tak pernah menipu..sikit2 adela tapi takdela sampai ble wat org gile,sawan,kompius...aku sedih sbb mereka..sorg tu dahla selalu dalam dilema rase bersalah dengan aku..sorg lg memg aku percaya kat dia..tp..entahla sekarg..aku mls nk pk tp aku risau pasal diorg...DUA2 AKU SYG SGT!..
aku rase nk demam pk pasal ni..kalu aku biarkan,aku pun mati mcm diorg...klu aku tak biarkan,mati juugak kiteorg..SO MCM MANE NI??!!

Monday, June 15, 2009

LUAHAN HATI


SEM 3 telah bermula,meneruskan pengajian ku supaya aku ble wat degree in software animation(AMIN!)..aku akan cuba belajar dengan sungguhnya,nak cari duit,bagi adik2,mama abah and g holiday ngn diorg!kawan2 aku belanja makanla..blikan hadiah ke?!..setelah cuti aku yg ade baik buruknya..aku jumpe kawan2 baru..boleh dipercayai gakla sbb diorg besfren kpd besfren aku..dan kisah cinta lama menjadi topik YANG PALING AKU BENCI..sememgnya aku telah LUPAKAN cinta yg menyakitkan itu tp ada sahaja yang menghidupkan memori itu..terutama mama aku..salah ke aku keluar ngn besfren aku?memgla aku pernah mempunyai perasaan cinta itu tp KINI AKU MAHU TERUSKAN HIDUP..banyak lagi adventure yg belum aku tempuhi..dan semua ini menghalang aku..tak suke la..CINTA AKU BUKANYA MAINAN DAN AKU BUKANNYA MURAH!..tapi kini aku teramat menyukai seseorg ini..suke je..i dunno..i think he's unique and special and i want to get to know him better..but..i dunno..myb m not that GIRL OF HIS DREAMS..m letting it go for a while bcos myb its just a crush..ramai lg org lain yg mahukan diri ini..aku rilek je..banyak benda lg yg aku nk pk terutama SUBJEK KELAS2 AKU..but he's on my mind for almost EVRYTIME!hahah!..funny!.. I ALWAYS WANTED THINGS THAT'S IMPOSSIBLE to get!..(SAMBIL MENDENGAR LAGU TAK BISA MEMILIHMU besama kucing parsi ku FLUFFY,sebuk panjat komputer ni)haha!..
THINGS ARE'NT ALWAYS AS IT SEEMS AND LIFE IS NOT A DREAD!WE JUST HAVE TO FIND OUR OWN HAPPINESS AND WE'LL FIND IT..
THINK POSITIVE AND U'LL BE ALIVE!(sahla cik tina ni dah giler..patut g kelas pkul 9 pg nnt..hikhik!)

Wednesday, June 10, 2009

KAWAN AKU NAK BERENTI KOLEJ


bukannya sebab dia takde duit ke ape..
tp sebab dia risau mata pelajaran baru ni dia takle bawak..
duit kate dia memgla senang di cari tp dia mcm tak sanggup tanggung risiko..
memgla kena bayar balik ptptn an mara ape sume..
abang dia pulak kate "tak payahla belajar lagi,wat membazir je,mcmla ko trus dapat kerja lepas blaja.."..
tp klu takat spm,kerja sesuatu kerja tu,sampai bile pun kerja tu jela..
bukan nak menghina ke ape..insyaallah,pintu rezeki setiap manusia itu memg luas..tapi tula,hadis nabi puun cakap"MENCARI ILMU ITU SUATU IBADAT"..
sedih aku sbb dia partner aku,kawan baik aku..
ape2 pun kiteorg mesti bersama terutama wat assignments,projek,pasal pakwe la,pasal masalah2 len..
dahla dia sorg je dlm family yg wat diploma..
tp ni tak habis lg,bru sem 3..
memgla mungkin lps blajar ni kita takla terus dpt kerja,menganggur dulu..
tp at least WE DID SOMETHING in OUR LIFE!..
this week is maybe her last week..
esk aku nk jumpe dia..
penat aku cakap ngn kawan baik aku ni..
walau ape pun yang kite wat dalam dunia ni,sumenye perlukan komitmen,faith in ourselves..
kalau kite takuT nak tanggung risiko,SAMPAI BILE2 PUN KITA TAKKAN KEMANA-MANA..
memgla aku ni cakap je tp ini FAKTA..
aku sendiri tak pasti akan dunia ni...
sekejap kita di atas,sekejap kita di bawah..
hidup ini macam RODA..
masa kita di atas,capaila apa yang kita mahu,apa yang kita perlu and bile kite di bawah,gunakan apa yang kite dapat tu untuk meringankn beban..
AKU SEDIH GILER NI!uwah!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget